Doček Nove godine u Srbiji – Ovo su najposećenije destinacije

Najluđa noć u godini nam se približava i to nas je navelo da vidimo koje su to najposećenije destinacije za doček Nove godine u Srbiji. Za neke verovatno već i znate da su popularne, ali mi vam otkrivamo razlog zašto je to tako. Takođe, delimo sa vama ideje kako možete provesti Novu Godinu na ovim lokacijama i kako se kreću cene smeštaja, ali i samog dočeka u ugostiteljskim objektima ovih mesta.

Beograd – Osetite novogodišnju magiju prestonice

Beograd je definitivno mesto sa najbogatijom ponudom, te ujedno i najposećenije mesto u Srbiji za vreme Nove godine. Grad sam po sebi, u toku noovgodišnjih praznika predstavlja atrakciju. Novogodišnje osvetljenje koje krasi grad učiniće šetnju Knez Mihajlovom i Kalemegdanom zaista magičnom. Pored toga, ono što privlači posetioce je novogodišnji koncert na platou ispred Narodne skupštine, gde nastupaju naše najpoznatije muzičke zvezde. Naš glavni grad prednjači i sa ponudom dočeka u ugostiteljskim objektima. Doček se organizuje u restoranima/kafanama, hotelima, splavovima i klubovima. Cene u restoranima, odnosno kafanama se kreću od 40 evra pa do 100 evra. Cena na istom mestu može varirati recimo u zavisnosti od pozicije stola, kao i šta sve rezervacija uključuje, mada na ovim mestima vrlo često u cenu budu uključeni hrana i piće. Sa druge strane, na poznatim splavovima: Port by Comunity rezervacija iznosi 35 evra, Splav River će koštati 39 evra rezervacija, a za rezervaciju na Splavu Tag moraćete da izdvojite 15 evra. Međutim na svim ovim mestima imaćete i dodatne troškove za sto i za piće.

Na ekskluzivnijim mestima, na kojima nastupaju poznati pevači sa naše estradne scene, cene karata se kreću do 150-200 evra. Cena uglavnom zavisi od toga ko nastupa. Pa tako cene iznose za Hotel Jugoslaviju 130 evra sa hranom i pićem, Hotel Crowne plaza 180-200 evra sa hranom i Hotel Hyatt Regency 180 evra sa hranom.

Kopaonik – Dočekajte Novu godinu na Krovu Srbije

Nakon Beograda Kopaonik je drugo najposećenije pa i najekskluzivnije mesto za doček Nove godine. Idealan je za one koji bi da spoje zimovanje i doček, ai ako želite samo doček, turističke agencije organizuju takve ture sa 2-3 noćenja, a u cenu je uključen i doček u hotelu kom odsednete. Cena zavisi od toga u kom hotel odsedate,ali prosečna cena ovakvog aranžmana iznosi od 60.000-100.000 dinara za dve osobe. Ono po čemu je Kopaonik prepoznatljiv jesu i nastupi naših najpoznatijih estradnih zvezda u ekskluzivnim hotelima. Pa tako recimo cena karte za doček u Hotelu Grand iznosi od 240-290 evra, a takođe tradiciju koncerata domaćih zvezda neguje i Hotel Gorski & Spa. Ono što bi trebalo da znate ako želite da provedete Novu godinu na nekom od ovako ekskluzivnih mesta, potrebno je što pre da rezervišete kartu. Interesovanje svake godine veliko i karte uvek planu.

Naravno, Kopaonik vam pruža priliku i da skromnije dočekate Novu godinu, u nekom od restorana ili kafića, po pristupačnijim cenama. Tako vam preporučujemo da pogledate ponudu restorana The Camelot, Kraljevih Čardaka SPA, kafića The Pub, restorana Nacionalna klasa. Što se tiče smeštaja, prosečne cene za smeštaje koji udaljeni oko 5 kilometara od centra se kreću oko 20.000-25.000 dinara za dve osobe, dok smeštaj u hotelima bližim centru iznosi od 60.000-80.000 dinara. Mi vam za smeštaj preporučujemo objekte Apartman Dvor, Aber apartmane, Grand superior.

Zlatibor – Otkrijte bogatu novogodišnju ponudu Zlatibora

Doček 2022. godine oborio je sve rekorde po broju rezervacija na planinama. Pored Kopaonika, tome je najviše doporinela naša najpopularnija planina Zapadne Srbije – Zlatibor. Sudeći po tome što je ostalo još malo rezervacija na planinama, ni ova godina neće zaostajati. Što se Zlatibora tiče razloga za odmor i doček Nove godine je mnogo. Ova planina nudi za svakoga po nešto. Ko bi želeo da provide mirne novogodišnje praznike, udaljen od gužve, Zlatibor ima da ponudi smeštaj po cenama oko 15.000-20.000 dinara za dva noćenja. Dok se cene u užem centru kreću u proseku od 40.000-50.000 dinara. Luskuzniji smeštaji u samom centru mogu košta i do 150.000 dinara. Mi vam preporučujemo da smeštaj pronađete u: Apartmanima Vidić, Titovoj vili, Apartmanima Green Hill Duplex. Naravno hotelski smeštaji organizuju saomstalno novogodišnji doček. Pa tako recimo Hotel Buket naplaćuje 75.900 doček, cena važi za parove i u cenu je uključen polupansion, doček kao i upotreba wellness i spa centra. Ukoliko ne biste da dodatno trošite novac na uplatu dočeka, možete posetiti Kraljev trg na Zlatiboru, gde se tradicionalno održavaju novogodišnji koncerti. Zahvaljujući velikim muzičkim imenima koja dolaze ovo dešavanje svake godine privuče ogroman broj ljudi. Koncerti se uglavnom održavaju tri dana, počevši od 31.12, pa ako više dana boravite na Zlatiboru, imate priliku da više dana uživate u pravom muzičkom spektaklu.

Vrnjačka Banja – Spojite najluđu noć i odmor kakav zaslužujete

Naša najveća banja ima vrlo bogatu i raznovrsnu ponudu za doček Nove godine. U tome i leži razlog njene velike posećenosti u ovom dobu godine. Vrnjačka Banja je idealno mesto za one kojima je potreban odmor. Mesta koja prednjače sa ponudom za odmor u Vrnjačkoj Banji su Fontana i Solaris resort, Wellness i Spa centri kojima su opremljeni ovi hoteli pružiće vam odmor i relaksaciju kakvu zaslužujete. Ovi hoteli, ali i Hotel Zepter organizuju naravno i svečanu večeru u njihovim salama za vreme novogodišnje večeri.

Vrnjačka Banja svakako nudi priliku i da se zabavite u nekom od mesta za izlaske. Tako se doček Nove godine organizuje u klubu Podroom, zatim kafiću Kruna i te u restoranu Kod kumova. Cene rezervacija za doček u ovakvim mestima su znatno povoljnije nego što je to slučaj sa Beogradom ili Novim Sadom. Na samom kraju, novogodišnje veče možete provesti na Trgu kulture, gde će tradicionalno koncert održati neke od naših najpoznatijih muzičkih zvezda. Vrnjačka Banja se ističe i povoljnim cenama smeštaja u odnosu na ostale trurističke centre koji su posećeni za vreme novogodišnjih praznika. Mi vam preporučujemo smeštaj u: Apartmanu Gajić, Termal lux apartmanu kao i Dental apartmanima.

Za detaljnije informacije i još više lokacija i ideja za doček Nove godine posetite našblog – Gde slaviti Novu godinu. A mi vam želimo srećne novogodišnje praznike i lep provod u najluđoj noći!

foto | Pixabay