Idealne lokacije za tim bilding

Tim bildinng je jedan od najboljih načina da u vašoj firmi unapredite timski duh, doprinesete zbližavanju zaposlenih, i podignete radnu motivaciju svih članova tima na viši nivo. Ugledajući se na uspešne kompanije širom sveta, i firme u Srbiji sve češće posvećuju veliku pažnju ovom tipu aktivnosti i organizuju najrazličitije događaje širom zemlje.

Obzirom da čitate ovaj članak, sigurno i sami razmišljate o organizovanju vaše sledećeg tim bildinga i pitate se koju lokaciju da izaberete. Kako bismo vam olakšali potragu i uštedeli dragoceno vreme, obavili smo detaljnu analizu svega onoga sto se trenutno nalazi u ponudi. Rezultat naše potrage je lista od pet trenuntno najzanimljivijih tim bilding destinacija u Srbiji. Pa pogledajte!

Skrivene lepote Kopaonika

Po svim dostupnim statistikama, Kopaonik je jedna od trenutno najpopularnijih turističkih destinacija. Sa razlogom ga mnogi vide kao puno više od lepe planine. U zavisnosti od doba godine u kom se odlučite da ga posetite, na Kopaoniku možete uživati u širokom spektru aktivnosti.

Ova planina nudi sve od skijanja, sankanja, i snoubordinga, do izuzetno uzbudljivih pešačkih tura, orijentiringa, i streljaštva. I pored svega toga, ovo je takođe i destinacija na kojoj možete da probate najkvalitetniju domaću hranu koja će upotpuniti vaš ugođaj. Iako se radi o nacionalnom parku, i mestu koje obiluje smeštajnim kapacitetima, ipak ćete svoje mesto morati da rezervišete na vreme. Za Kopaonik se uvek traži karta više pa ćete ovaj tim bilding morati pažljivo da isplanirate.

Tara – Destinacija za ljude avanturističkog duha

U srcu zapadne Srbije naći ćete planinu koja je u isto vreme i nacionalni park i koja će vas oduševiti svojim prirodnim lepotama i pejzažima. Ukoliko je nikada do sada niste posetili, treba da znate da je nešto manja od Kopaonika, ali nudi podjednako puno, ili možda čak i više opcija za rekreaciju.

Pogled na planine i reku Tara

 

Kada se kaže Tara, svi naravno, prvo pomisle na rafting. Ovo je svakako aktivnost koju bi svako trebalo bar jednom da proba, i mi je bez zadrške preporučujemo. Međutim, Tara takođe nudi i pregršt drugih aktivnosti. Na njoj možete da se oprobate u planinarenju, uživate u netaknutoj prirodi, i probate najbolju tradicionalnu hranu. Kako su tim bildinzi na ovoj destinaciji sve češća pojava, lokalni ugostitelji su već vrlo dobro upoznati sa svim aspektima organizacije ovakvih i sličnih aktivnosti. To znači da će na vama biti samo da se prepustite i uživate.

Fruška Gora – Planina na domak grada

Ukoliko živite u blizini Beograda ili Novo Sada, Fruška Gora je od vas udaljena na svega sat vremena vožnje. Mnogi ovu planinu, ili goru, vide kao mesto na kom može da se nađe veliki broj prelepih crkava i manastira. Iako je ovo potpuno tačno, jedina vojvođanska planina ima još toliko toga da vam ponudi.

Ruševine antičke tvrđave na Fruškoj gori u Srbiji po sunčanom danu, putovanje na Balkan

 

Na njoj možete da šetate stazama fruškogorskog maratona, kampujete u netaknutoj prirodi, probate tradicionalna jela, i degustirate neka od najboljih srpskih vina. Smeštajnih kapaciteta ima sasvim dovoljno. A, obzirom da je tako blizu dva najveća grada, ova destinacija dolazi u obzir i za jednodnevne izlete.

Salaši i idila ravnice

Ono što su rančevi u Sjedinjenim Američkim Državama i hacijende u latinoameričkim zemljama, to su salaši u Srbiji. U velikoj većini slučajeva, salaš predstavlja ogromno imanje sa karakterističnom arhitekturom i velikim zalihama domaće hrane najvišeg kvaliteta.

Drugim rečima, u pitanju je idealna destinacija za tim bildinge i druge slične aktivnost. Naravno, velika većina salaša nalazi se u ruralnom delu Vojvodine. No, postoji i par sasvim pristojnih na obodu glavnog grada. Svaki salaš svedočanstvo je davno prošlih vremena i idealna prilika za upoznavanje sa tradicijom našeg naroda.

Novi Sad, Niš i Beograd

Ako imate sastanak ili tim bilding koji mora da se obavi hitno, u velikim gradovima kao što su Novi Sad, Niš, i Beograd, možete pronaći pregršt prostora kao što su velike konferencijske sale, privatne kancelarije za izdavanje, i stanovi koji se izdaju na dnevnom nivou. Pored toga, u svakom od ovih gradova na raspolaganju su vam i aktivnosti koje su idealne za tim bilding kao što su paint ball, escape room, i karting. U slučaju da želite da organizujete druženje koje ne uključuje fizičku aktivnost, svoje kolege možete da povedete na neke od mnogobrojnih kvizova, plesova, i karaoke žurki koje se organizuju u kafićima i barovima širom svakog od ova tri grada. I, na kraju, treba da napomenemo da u svakom od ovih gradova možete da uživate u razgledanju starih delova grada i tvrđava od kojih su neke jedinstvene u ovom delu Evrope.