POSETA VILE ALEKSANDAR U ORAŠCU

Novinarska ekipa portala KragujevacOnline.rs sa dopisnistvom iz Aranđelovca u nedelju 12.07.2015. god. posetila je Vilu Aleksandar u Orašcu. Vila Aleksandar smeštena je u Orašcu u jednom od najlepših krajeva Šumadije. Savremen oblik hotelijerstva sa pratećim sadržajima je za sve vrste odmora. Dok smo pristizali već se nazirao krst od drvene crkvice u okviru kompleksa Vile Aleksandar.

Na samom ulazu u kompleks sa desne strane pored parkinga za goste videli smo terene za različite vrste sportova. Prilikom ulaska u Vilu bili smo prijatno iznenađeni zvucima klavira koji su odzvanjali holom sa visokim i delimično sunčanim plafonom. Na recepciji nas je dočekala Ana i ljubazno ugostila. Lepo sunčano vreme nas je privuklo da prvo obiđemo bazene. Odmah pored etno restorana na blagoj padini kompleksa nalaze se bazeni čija se kristalno plava boja savršeno uklopila u zelenu okolinu i krovnu trsku bazenskog bara. Sa pogledom na njive i Šumadijske brežuljke u daljini krenuli smo u obilazak preostalog dela kopleksa. Odmah pored Vile u centralnom delu nalazi se red tradicionalno izgrađenih objekata stare Šumadije. Njihova spoljašnost se u potpunosti uklapa u netaknutu prirodu i okolno zelenilo.

Za kraj prepodnevnog obilaska ostavili smo etno restoran Vajat. Spoljašnjost etno restorana Vajat Vas za par trenutaka vodi ka starom duhu tradicionalne Šumadije. Čeze i stari elementi seoske baštine oko restorana idu u prilog tom osećaju. Vuklo nas je da zakoračimo preko praga od debelog drveta i eto nas u prostoriji gde su mnogi gosti slavili i pravili svadbe za pamćenje. Na kraju veće prostorije nalazi se kamin, a odmah pogledom na desnu stranu vidimo ćilime, okačene zahvalnice i priznanja. Pažnju nam je ukrala Press zvezdica u centralnom delu drvenog zida, posvećena osoblju Vile Aleksandar. Vreme ručka proveli smo na terasi restorana u skopu vile koji u svojoj ponudi ima širok spektar specijaliteta domaće kuhinje (sir,kajmak, suvo meso, domaća rakija…). Meni je baziran na internacionalnoj kuhinji, ali akcenat je dat na domaće specijalitete. Tako smo bili u prilici da probamo neke od specijaliteta poput ’’File Aleksandar’’ sa prelivom od pečuraka i kroketima od krompira. Bilo je izvrsno ručati uz zvuke Šumadije i pogledom na bazen sa prirodnim okolišom.

Ostatak dana proveli smo na bazenu koji je već od 10 časova primao goste. Uživali smo kupajući se u kristalno čistom bazenu uz koktele i točeno pivo koje se služi kako u bazenskom baru tako i na ležaljkama. Naša preporuka u vrelim letnjim danima su svakako otvoreni bazeni Vile Aleksandar. U luksuzno opremljenom ambijentu, pravo uživanje su otvoreni bar u velikom bazenu, kao i tobogani u dečijem. Imate mogućnost aktivnog odmora, uživanja i razonode.

Ukoliko imate nameru da spojite odmor sa poslom na raspolaganju je i konferencijska sala sa kompletnom opremom za sve vrste sastanaka. Vila Aleksandar svojim stilom i konceptom ide ispred svog vremena prilagođavajući se brzom načinu života i potrebama svih gostiju.