Banja Ždrelo, divno vrelo

Prava je banja Ždrelo uverili smo se prošlog vikenda. Došli smo putem iz pravca Svilajnca gde preporučujemo da posetite Prirodnjački muzej.

Pri dolasku imalo je sasvim dovoljno mesta na parkingu. Postoje različiti sadržaji u okviru kompleksa Mlavskih termi…

Tematski osmišljeno i jedinstveno urađeno sa mnoštvom motiva velikih carstva. Tako na zidovima se mogu primetiti slike iz egipatske mitologije, statue rađene po uzoru na rimske umetnike i kulturu. Može se reći da je enterijer vrlo mozaičan po stilu. Ima više bazena sa toplom vodom različite temperature.

Sadržaji za decu prilagođeni, uključujući i tobogane. U zatvorenom delu mogu se isprobati čak tri tobogana, igrati kosarka u vodi ili relaksirati uz masažne mlazove. Postoje drvene ležaljke i ručno pravljeni suncobrani u spoljnom delu gde imate na raspolaganju lekovito blato uz tuševe.

Objekat spolja asocira na srednjevekovnu tvrđavu. U etno restoranu gospodski se jelo, ali i pilo domaće vino iz vinarije Milojević. Domaćinskog gostoprimstva ne manjka, a na kamenim zidovima nalaze se umetnička dela .

Hotelski kapaciteti su odlični sa oko 70 smeštajnih jedinica i uslužnim osobljem. Iako ima 3 zvezdice cene su pristupačne i ispunjiće očekivanja i zahtevnijih gostiju. Gostima je na raspolaganju spa program u posebnom delu gde ima više soba za masažu, slana soba, saune i prostori za relaksaciju.

Divno smo se opustili i zabavili u istom danu. Proveli smo jos jedan kvalitetan vikend i toplo vam preporučujemo upravo ovu destinaciju.