Grmljavina luksuza u centru Vrnjačke banje

Vrnjačka banja poznata po mineralnim izvorskim vodama koje se koriste kako za piće tako i kupanje, mesto je bogate istorije i kulture. Može se reći da banja cveta, jer po broju turista raste iz godine u godinu. Poznata banja u Srbiji ispod planine Goč, Vrnjačka banja, održava svoju tradiciju kvalitetnih i brojnih kulturno-zabavnih dešavanja. Predstojeće dešavanje po kalendaru, koji možete preuzeti ne samo u Turističkoj organizaciji nego i na recepcijama pojedinih hotela, je Međunarodni festival folklora pod nazivom “Balkanska asocijacija’‘ od 21.09.2019.

Posetili smo Vrnjačku banju 7 i 8. septembra, prošetali promenadom uz Vrnjačku reku i proveli još jedan nezaboravan vikend. Šetnja ovim mestom nas potpuno regeneriše, a ovog puta nam je pažnju privuklo uređenje Banjskog trga, kao i prilaz prema Sceni – Teatru, koji je osvežen ne samo zelenilom već i vodopadima. Između slapova nalazi se natpis VRNJAČKA BANJA. Zaista impresivno, vrapci su živahno skakutali na trgu najavljujući nastavak šetnje prema Gočku i Mostu ljubavi. Tu zastajemo ne samo zbog predaha već zbog pogleda na novosagrađeni hotel Tonanti koji je kako smo se uverili prava Grmljavina luksuza u centru Vrnjačke banje, koji je kao i jedno od umetničkih dela u njegovom holu – Svetski.

Hotel Tonanti je hotel sa 5 zvezdica i zasigurno jedan od najluksuznijih hotela na ovim prostorima. Ukrašće Vam pogled još dok prolazite centrom pored njega. Nalazi se u u ulici Svetog Save, a divna arhitektura spolja sa uređenim prilazom, parkingom i spoljnim bazenima privukla nas je na prvi pogled. Na ulazu dočekalo nas je ljubazno i veoma uslužno osoblje, dok lobi očarava sa svim tim lukzuznim konturama kvalitetnih materijala i detalja. Iznad recepcije stoji ogroman zaštitni znak hotela koji je očigledno po obliku povezan sa nazivom Tonanti što je izvedenica od pojma grmljavina prema latinima.

Međunarodni Koncept u Hotelu Tonanti, Vrnjačka banja

Upoznajući hotel uz informacije od menadžmenta i osoblja hotela, shvatili smo zbog čega je on tako jedinstven, kao redak dragulj hotelijerstva. Uživali smo u galeriji umetničkih dela koja se nalaze po holovima i hodnicima hotela. Inače, svaka od tih slika je na prodaju sa istaknutim cenama i podacima u specijalizovanoj brošuri koju možete zatražiti od osoblja.

Nakon razgledanja usledilo je ono što bismo posebno istakli kod hotela, a to je Wellness i spa program koji se sastoji od: bazena (unutrašnji i spoljni povezani vodenim prelazom), sauna (vlažna, suva i sa infracrvenom svelošću), slana soba, hladna pećina soba sa tepidarijumom, parno kupatilo…U pripremi su magnezijumska plutajuća kada i hiperbarična komora, dok vam je sve ostalo na raspolaganju uključujući i zonu za opuštanje uz prijatne mirise, zvukove. Ako poželite postoje usluge masaže, tretmana lica i kupke.

Bazeni hotela Tonanti su zaista impresivni, kvalitetni po sastavu vode i prijatni u svakom smislu. U unutrašnjem delu bazena postoji više zona, posebno bismo istakli onu gde se nalaze masažne mlaznice i gde je temperatura vode viša. Vodena masaža prija i opušta, a promena boja u vodi doprineće užitku i u vizualnom smislu.

Ispod drvenog mostića nalazi se vodena veza sa spoljnim bazenom, tako da se lako prelazi u spoljnu zonu. Uživali smo u prostranom i bazenu sa toplom vodom. Hotel je prilagođen za najmlađe, u bazenima postoji poseban deo za bebe izrazito plitke vode. Tuševi, svlačionice i uslužnost osoblja, pored ostalog, ukazuju na najvišu kategorizaciju hotela. Pre odlaska iz hotela još jednom smo pogledali na spoljne bazene i to ovoga puta iz A la carte restorana.

A la carte restoran hotela Tonanti sa pogledom na bazene

Celokupan utisak nam je odličan, nekako smo osetili da ćemo se ponovo vratiti u hotel Tonanti. Nakon toga nastavili smo do parka gde smo popili vode sa česme Belimarkovića, zatim pokraj Vrnjačke reke šetalištem otišli smo pravo do Japanskog vrta. Još jedna doza opuštanja u banjskom zelenilu, svežem vazduhu koga smo se nadisali pred sami polazak za Kragujevac.