Jednodnevni izlet u Arad i Temišvar

Gradovi sa snažnim srpskim pečatom, Arad i Temišvar, nalaze se u Rumuniji. O Temišvaru smo već pisali, zovu ga još “Mali Beč“ zbog arhitekture prarkova i trgova (Trg Pobede, Slobode i Jedinstva). U poseti ovom gradu vredno je posetiti i jedan od najvećih tržnih centara Julius Mall.

Arad, grad u oblasti Krišana u kojem su rođeni znameniti Srbi: Sava Tekelija, slikar Stevan Aleksić, arhitekta Milan Tabaković i njegovi sinovi Đorđe i Ivan.

Razgledanje zdanja podignutih po projektima Tabakovića: Minoritska crkva, Palata Aradsko-Čanadske železničke direkcije, Najmanova palata, Trgovačka škola, Industrijsko narodna banka, Feldesova palata, porodična kuća Tabakovića, Okružna većnica, Palata kulture, Državni teatar…Poseta srpskoj crkvi u kojoj je sahranjen Sava Tekelija. Posetiće se i TC Atrium Mall.

Polazak je bio ispred Rode i Lidla u Kragujevcu od 2 časa u subotu 13.07.2019. godine. Dolazak u Arad u jutarnjim satima, razgledanje, ispijanje kafice na Aradskim terasama. Oko 13 časova usledio je odlazak za Temišvar. Obilazak gradova sa stručnim vodičem, zatim povratak u Kragujevac u večernjim satima.

Putnici su poneli dobro raspoloženje, jer je sa njima bila Olgica Vasilijević ( kontakt telefoni: 065/9211017 ; 064/1737942 ; 034/361–065).