Kako organizovati poslovno putovanje do Budimpešte

Putovanja su ponovo postala aktuelna nakon što se epidemijska situacija u mnogim zemljama stabilizovala. Iako su se svi već uspešno navikli na onlaj n sastanke, vebinare i sva ostala virtuelna poslovna dešavanja, stiče se utisak da su svi jedva čekali da se vrate na staro i ponovo iskuse žive kontakte. I na taj novo stari način poslovanja valja se naviknuti i ponovo vratiti rutinu poslovnih putovanja.

Izaberite odgovarajuće putničko sredstvo opcije su brojnije ukoliko putujete u zemlje u okruženju

Pored odlaska na poslovno putovanje sopstvenim kolima, ponekad  je potrebno da se organizuje i putovanje celog tima ili grupe kolega. Tada je mnogo isplativije putovati kombijem ili mini busom, u kom možete putovati samo sa svojom grupom. Naravno da je putovanje putničkim autobusom retkost kada je odlazak na sastanke, seminare i sajmove u inostranstvu po sredi. Kada je reč o susednoj Mađarskoj, odnosno Budimpešti, polasci mini buseva i kombija su toliko česti da je moguće uklopiti ih u svaku organizaciju puta.

Agencije koje organizuju prevoz Beograd Budimpešta

Na tržištu postoje brojne agencije koje se bave oganizovanim prevozom od Beograda do Budimpešte, pored turističkih agencija. Ukoliko imate već obezbeđen smeštaj u Budimpešti od strane organizatora sastanka ili seminara na koji idete, ostaje vam samo da se odlučite kako ćete putovati. U tom slučaju, pomoć vam može pružiti upravo agencija koja organizuje polaske kombi prevozom. S druge strane, ako treba sami sebi ili firma u kojoj radite da obezbedi smeštaj, uzimaju se u obzir i turističke agencije koje umesto vas mogu organizovati to poslovno putovanje.

Portret mlade žene putnice sa foto-aparatom i šeširom za sunce, sedi na čuvenom lančanom mostu u Budimpešti, Mađarska

Ne krećite nigde a da niste poneli najbolji ranac za laptop i ostale sitnice koje su vam neophodne

Važno je i dobro se pripremiti za poslovno putovanje, odnosno spakovati sve neophodne stvari. Da, samo neophodne – ne kao da idete na letovanje sa porodicom. Naime, prtljag, bez obzira na sredstvo kojim putujete ne bi trebalo da bude veliki, a treba da sadrži ono što je vama lično neophodno, kao i ono što vam je potrebno za sastanke. Laptop je nerazdvojni pratilac na gotovo svim poslovnim sastancima, pa je zato važno nositi ga tako da vam ne predstavlja opterećenje. Ulaganje u kvalitetan i najbolji ranac za laptop koji postoji na tržištu svakako je isplativo na više nivoa, a pre svega će vama omogućiti lakše funkcionisanje. Punjač za telefon je takođe obavezan, iako će mnoge konferencijske sale i hoteli obezbediti i tu vrstu opreme.

Lična dokumenta i zanimacija za usput

Uz sebe, pored ručnog prtljaga, treba da imate i torbicu u kojoj ćete držati lična dokumenta i novac. Dobar savet je da se napravi kopija pasoša ili ostalih važnih dokumenata kako biste se obezbedili u slučaju da vam oni nestanu ili se zagube. S druge strane, samo putovanje nije loše prekratiti čitanjem neke dobre knjige ili slušanjem omiljene muzike. To što je poslovno putovanje, ne znači da sve treba da bude formano – pričajte sa kolegama o raznim stvarima koje se ne tiču striktno posla. Na taj način od poslovnog putovanja dobićete i svojevrstan tim bilding, koji će unaprediti odnose, a i samo poslovanje.