Najbolja mesta za kampovanje u Srbiji sa decom

Planiranje odmora sa decom zabavno je skoro koliko i sam odmor. Sigurni smo da želite svojoj deci da priuštite najkvalitetniju zabavu, a za to vam predlažemo odlazak na kampovanje. Posebno je iskustvo buditi se i zaspivati pod vedrim nebom i ubirati plodove prirode. Divlje kampovanje je često opcija, ali za prvo upoznavanje dece sa celodnevnim boravkom u prirodi odlazak u kamp naselja može biti sigurnija opcija. Prođimo zajedno kroz najbolja mesta za kampovanje sa decom koja smo odlučili da vam izdvojimo.

Kamp Breza – Uživajte u čarima Divčibara

Kratka vožnja od Valjeva dovešće vas do planine Maljen i Divčibara. Na obroncima Maljena ušuškano je kampiralište Breza koje je na listama svih iskusnih ljubitelja kampovanja. Jedan od njegovih glavnih atributa upravo je to da je otvoren tokom cele godine. Tako se možete prilagodi svojim afinitetima i u njegove krajeve se uputiti dok su planine pokrivene snegom ili se njima širi miris svežeg prolećnjeg cveća. Ovaj deo Srbije odlično je povezan sa svim većim putevima i gradovima, što će vam značajno olakšati putovanje do kampa koje, samo po sebi, predstavlja pravo uživanje. Od svih lepota centra Divčibara deliće vas samo kratka šetnja do 15 minuta. Iako Divčibare poseduje brojne vidikovce, među omiljenima je Ljuti krš do kog defintivno možete svratiti.

Aktivnosti za sve uzraste

Na svojih 1,6ha površine kamp je spreman da ugosti pregršt kampera koji planiraju da odsednu u šatoru, 30 kamp prikolica, a čak poseduje i 2 bungalova za smeštaj većih grupa ljudi. Ne čudi što se ovaj kamp nalazi na lokaciji koja je neretko izbor za destinaciju školskih ekskurzija. Na tlu kampa nalaze se tereni za fudbal, košarku i tenis, a neke od tih terena možete iznajmiti i organizovati zabavna porodična nadmetanja. Inspirativna okolina može se istraživati satima, te vam savetujemo da pođete na neku od pešačkih tura koje su u ponudi. Uz veliku pažnju sa svojom decom možete krenuti i na vožnju džipom, što će vam bez sumnje ostati u dugom sećanju. Mališani koji su ljubitelji životinja i aktivnosti na otvorenom mogu se oprobati i u jahanju konja. Divčibare su uvek dobar izbor za odmor, a posebno kada ovu planine doživite iz ugla kampera.

Eko i Super Kampovi – Kampovanje na planinskom vazduhu

Ima li šta bolje od celog dana provedenog na svežem vazduhu? Mi mislimo da se retko koje putovanje može porediti sa onim koje deci pruža bezbrojne prilike za sklapanje novih prijateljstava, edukaciju uz zabavu i unapređenje kondicije. Planinski predeli Srbije odličan su izbor i za odlazak na divlje kampovanje u samostalnoj režiji, ali bez brige se možete prepustiti i organizovanim kamp naseljima. Kada pričamo o ovakvom tipu kampova, posebno se izdvajaju Fruška gora i Tara kao destinacije koje spajaju lepo i korisno.

Kamperska oaza Fruške gore

Oformljen od strane ljubitelja prirode za ljubitelje prirode, u ovom kampu pronaći ćete sve što jedno kampersko iskustvo čini nezaboravnim. Na periferiji Nacionalnog parka “Fruška gora” prostire se kamp koji zauzima 20.000 kvadratnih metara i ugošćava šatore i kamp prikolice. Zbog blizine Novom Sad i Sremskim Karlovcima predstavlja sjajno polazište ka sveobuhvatnim turama kroz Vojvodinu. Pristupačne cene svih pogodonosti koje kamp nudi neće opteretiti vaš budžet, pa tako nećete morati da platite boravak dece između 7 i 14 godina. Sva deca koja imaju kućne ljubimce izuzetno su vezana za njih i sigurno će ih obradovati to da u ovaj kamp mogu povesti i njih. Posebna radost širi se celim kampom tokom proslava rođendana, što je odličan način da iznenadite svoje dete. Igrališta i mesta za zajednično druženje je pregršt, uvek je najbolja zabava pored roštilja a na svakom koraku nalaze se biljke koje su idealne za istraživanje. Upoznajte se sa lepotama Fruške gore na jedinstven način.

Letnji kamp na Tari

Deca će ceniti svaki momenat kada im dozvolite da budu samostalna. Savršena prilika za to je planina Tara i SUPER KAMP koji se organizuje svakog leta. Ne čudi nas što su se iskusni organizatori letnjih kampova odlučili baš za neukroćenu prirodu Tare kada su birali destinaciju, a vaša deca vratiće se domu puna utisaka. Kose brvnare Mitrovca na Tari biće im smeštajne jedinice, ali svakako u zatvorenom prostoru neće provoditi mnogo vremena. Pažljivi animatori i treneri sprovodiće ih kroz edukativne radionice, foto safari, pešačke ture, bubble fudbal, zip line, karting, tobogane i sportske aktivnosti na terenima svih vrsta. Beskrajno druženje obogatiće vaše male ljude iskustvom koje neizmerno znači, pružiće im priliku da se druže sa svojim vršnjacima i prošire svoja interesovanja. Budite brzi i rezervišite mesto svom detetu na ovom kampu, zainteresovanost je sve veća iz godine u godinu. Tokom leta SUPER kampovi su aktuelni i na Bukulji, Zlataru i Rudniku, dok ih tokom zimskih meseci možete pronaći na Kopaoniku i Zlataru.

Sumiranje utisaka sa putovanja i smeštanje novih fotografija u porodične albume nikada neće biti šarenije kao posle kampovanja sa decom. Srbija je plodno tle za zaljubljenike u kampovanje, a mi smo se potrudili da u našem blogu Kampovanje u Srbiji pomenemo što više destinacija, saveta i iskustava. Mogućnosti su brojne, pustite mašti na volju i začinite vaš ostanak u prirodi raznovrsnim aktivnostima i prirodnim predelima naše lepe zemlje. Nadamo se da smo vas dovoljno inspirisali da već polako pakujete svoje rančeve.