Nova dobrodošlica starim gostima

Kada su gosti iz sveta posle pauze zbog pandemije počeli da se vraćaju u Srbiju, među najbrojnijima bili su turisti iz Turske i Rusije. Upravo iz tih zemalja poslednjih godina dolazi najviše stranaca. Zato ne čudi što je promocija najlepših destinacija Srbije na tim tržištima ispraćena s pažnjom, ali i zaključena dogovorima o budućoj saradnji.

Gostima iz šestomilionske Ankare uskoro će biti još jednostavnije da posete Beograd – najavljena je direktna aviolinija koja će povezati dve prestonice. U međuvremenu, najlepše pejzaže Srbije svakodnevno će moći da vide prolaznici jedne od najprometnijih ulica u glavnom gradu Turske.

Da su stari prizori ali i noviteti sa srpskog tržišta nedostajali i Rusima, pokazalo se na prezentacijama u Moskvi i Sankt Peterburgu. U tim gradovima su Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda neke podsetile na doživljene uspomene, a druge pozvale da u predstojećoj sezoni uživaju u destinacijama, ukusima i avanturama koje u našoj zemlji mogu da dožive. Koliko je direktan kontakt sa gostima prijao i jednima i drugima pokazuje veliko interesovanje za Srbiju. Veliki broj gostiju iz Rusije i Turske očekujemo već tokom predstojeće zimske sezone.

Izvor: Turistička Organizacija Srbije

Foto od Ljubomir Žarković sa Unsplash