Posetili smo Garni Hotel Rubicon u mirnoj ulici u centru Kragujevca

Kragujevac je centar Šumadijskog okruga i nalazi se u centralnom delu Srbije. Udaljen je 140km od Beograda sa kojim je povezan autoputem Beograd – Niš. Grad se nalazi na reci Lepenici, na obroncima Gledićkih planina, planine Rudnik i Crnog Vrha.

spomenik Jovanu Ristiću u Kragujevcu

Grad odvajkada prvi u svemu. I to ne bez pokrića. Kragujevac je mesto stvaranja moderne srpske države i njena prva prestonica u kome je donet Sretenjski ustav i štampane prve novine. U centralnom i najvećem gradu Šumadije osnovani su prvi srpski teatar, sud, topolivnica, gimnazija i licej, preteča današnjeg beogradskog univerziteta.

Vaučeri namenjeni za subvencionisano korišćenje godišnjeg odmora u Srbiji, njih 100.000, biće podeljeni i u 2019. godini. Za Kragujevac, koji je nedavno dobio status turističkog mesta druge kategorije važno je da poveća broj korišćenja vaučera jer smo saznali da manji broj hotela u gradu uopšte rade sa vaučerima. Međutim, grad ne samo da posećuju novi turisti već je dobio i nove hotele tako da smo jedan posetili i to baš za 8. mart.

Za sve ljubitelje hotelijerstva jedna informacija da je krajem prošle godine otvoren Garni hotel sa 4 zvezdice pod imenom RUBICON po maloj reci na severu Italije. Imala je poseban značaj u rimskom pravu, jer nijedan general nije imao ovlašćenje da je pređe sa svojim trupama.

Mi smo prešli reku Lepenicu i stigli do Višnjećeve 21. u Kragujevcu gde se nalazi objekat. Na samom ulazu u hotel primetili upečatljiv logo hotela. Hotel je posebno dopadljivog enterijera sa 15 smeštajnih jedinica i restoranom gde se služi doručak sa slatko slanim programom na bazi švedskog stola. U okviru hotela nalazi se sauna sa salonom za masažu, koju mogu na zakazivanje koristiti i oni koji nisu na smeštaju. Poseban deo namenjen je za trening i fitnes gde Vam je na raspolaganju lični trener.

Foaje je prijatan gde Vam je u toku celog dana na raspolaganju Lobi bar sa mnogobrojnim alkoholnim i bezalkoholnim pićima. Možete popiti svoje omiljeno piće ili pročitati omiljeni časopis ili knjigu. Sunčanim danima možete uživati i u letnjoj bašti.

Na recepciji radi profesionalno i vrlo ljubazno osoblje koje će Vas srdačno dočekati, uslužiti i pružiti neophodne informacije. Na raspolaganju je i kongres sala maksimalnog kapaciteta za 32 osobe. Pomenuta sala je pogodna za korporativne prezentacije, okupljanja kako za goste tako i sve ostale kojima je na raspolaganju odgovarajuća oprema.

Gostima Garni hotel Rubicon na raspolaganju je 8 garažnih mesta kao i 6 ispred hotela. Hotel je pokriven bežičnim internetom tako da smo sa lakoćom posetili i sajt gde pored svih informacija, vrlo profesionalnih fotografija ima i primamljivih ponuda tako da smo od trenutnih izdvojili Vikend promo koja važi za rezervacije do kraja godine (subotom i nedeljom).

Vikend paket za 2 osobe – 5.990,00 RSD
2 noćenja za dve osobe u Superior sobama*
kafa dobrodošlice
neograničeno korišćenje fitnes sale
obezbeđeno parking ili garažno mesto
besplatan WiFi
*uz opciju doplate doručka i korišćenja spa usluga

DELUXE vikend paket za 2 osobe – 13.960,00 RSD
2 noćenja sa doručkom za dve osobe u Deluxe sobama
kafa dobrodošlice
2 relax masaže celog tela (2×60″)
neograničeno korišćenje fitnes sale i finske saune
obezbeđeno parking ili garažno mesto
besplatan WiFi
kasna odjava (do 17h)

Dodatne informacije: Boravišna taksa nije uključena u cenu (70,00 RSD po osobi/po noćenju), Za sve pakete je neophodna rezervacija na broj telefona 034/253-227.