Proleće je pravo vreme za avanture – ideje za prolećno putovanje

Odbrojavamo dane zimi, neki će se teško rastati od zimskih dana, moći će do sledeće da prelistavaju predivne uspomene sa skijanja i zimovanja. Polako će pakovati zimsku opremu i okrenuti se ka novim avanturama, ka proleću koje nosi svoje izazove, uživanje u buđenju prirode i buđenju sopstvenog tela. Ponese nas ta emocija ushićenosti zbog života koji buja, pa nam se i nemoguće učini mogućim, drznemo se da planiramo ono o čemu smo dan pre samo maštali.

Staro veliko drvo. Prolećna kompozicija prirode.

 

Možda je baš ovo proleće to kada ćemo se konačno osloboditi straha od rizika, koji u poslednje vreme nose kontakti za vreme putovanja, kada će želja za novim avanturama, želja za uživanjem u prirodi i istraživanju nepoznatih mesta, otkrivanju velikih gradova, ali i skrivenih bisera ove Zemlje, pobediti sve ono što nas je ograničavalo da putujemo, uživamo i radujemo se. Vreme je da počnemo sa prelistavanjem destinacija, da tražimo baš onu gde ćemo odmoriti, napuniti baterije, uživati u druženju, razgledanju, učenju o nepoznatim mestima, arhitekturi koja jednoj zemlji daje pečat, poput onog kojim putovanje obeležava čoveka.

Ideje za putovanja – Kako biramo destinacije?

Ako putujemo ovog proleća, vreme je da biramo pravu destinaciju za odmor, relaksaciju, druženje, obilaske znamenitosti, istraživanje nepoznatog. Najbolje je da sve spojimo u nekoliko dana na nekom mestu koje će nam otvoriti sva čula i pružiti potpuno zadovoljstvo. Ideje za putovanja, kako da pronađemo to mesto, pravu destinaciju za nas ovog proleća? Možda da pođemo od top lista destinacija, gde je neko već istražio mesta i sastavio listu prema svojim afinitetima ili da pitamo prijatelje na Instagramu, možda njima više verujemo nego nepoznatima. Uvek je najlakše prepustiti organizaciju putovanja nekoj agenciji, oni uvek znaju gde se putuje u koje doba godine, kako nabaviti jeftine avio karte, koje znamenitosti obići. Ideja za putovanja je mnoštvo. Mnogi od nas biraju destinaciju prema svom nahođenju, žele da odu baš tamo gde misle da će im biti najugodnije i najlepše, bez saveta i preporuka drugih. Istražuju programe putovanja dostupne na internetu, traže mesta do kojih mogu stići jeftinom avio kartom i povoljan smeštaj, što ne mora da znači da provod neće biti zagarantovano dobar.

Konačno znamo gde idemo – Kako naći jeftinu avionsku kartu?

Za Vas smo istraživali ponudu jeftinih avio karata naše kompanije Air Serbija i došli do podataka koji će možda pomoći da se lakše odlučite gde da odputujete ovog proleća, kao najzgodnije vreme birali smo nedelju pre i nedelju posle Uskrsa. Sad je pravo vreme za kupovinu karata, karte pred sam praznik su uglavnom rasprodate, ali za početak nedelje nisu, pa zbog čega da čekate praznik, počnite odmor ranije na destinacijama kao što su Amsterdam, Atina, Lanarka na Kipru za koje iz Beograda postoje jeftine avio karte, čije cene se kreću oko stotinak eura. Ukoliko putujete iz Niša, imate povoljne letove, za dvadesetak eura do Istambula, Atine, Kelna, Pariza. Letovi na početku nedelje su i do četiri puta jeftiniji nego pred sam praznik. Vodič za jeftine avio karte , svakako jeste odličan, ukoliko ste avanturista, lako ćete se snaći u svakom gradu, treba samo udobno i bezbedno da stignete do odredišta i da budete zadovoljni povoljnim uslovima putovanja.