Selo za ponos

Planetarni uspeh. Svetski tron na koji nas je dovelo jedno selo u Zapadnoj Srbiji. Mokra Gora slavi se ovih dana kao i pojedinci i sportski timovi koji nas pobedama obraduju na svetskim takmičenjima. A takmičenje na kome se borila Mokra Gora nije bilo lako. Najlepša svetska sela, divni pejzaži, snežne razglednice ili najsunčanija mesta borila su se za ovu prestižnu nagradu.

Onima koji godinama govore da lepota mokrogorskog krajolika osvaja na prvi pogled, tajne Šarganske osmice i čudesni Drvengrad bude maštu, a domaćini srdačno dočekuju svaki put kada njihovo selo odaberete za svoje odredište, sada svi verujemo.

Aduti i najveće prednosti ovog sela predstavljene su svetskom žiriju. Neke su otkrivene i publici na zvaničnom proglašenju odabranih sela tokom 24. zasedanja Generalne skupštine Svetske turističke organizacije 2. decembra 2021. u Madridu

Ipak mnoge tajne – prirodne, bistre i lekovite – morate sami da otkrijete. Dobro došli u jedno od najlepših sela na svetu, dobro došli u Mokru Goru.

Izvor i fotografija: TOS