Vikend avanture: 4 nezaboravna izleta do 100 km od Beograda

Užurbani tempo života koji većina od nas ima, dovodi nas u poziciju da samo vikendima imamo dovoljno vremena da se koliko-toliko posvetimo sebi. Međutim, i tada mnogi ostanu u gradu, kako zbog umora tako i zbog manjka novca za putovanja. Međutim, putovanje ne mora da bude zamorno i skupo. Ovde vam dajemo par ideja kako da neki od narednih vikenda iskoristite na dobar način i da “napunite baterije.”

1. Vrdnik i Banja Vrujci

Vrdnik, smešten na Fruškoj Gori, nudi prelepe prirodne pejzaže i istorijske znamenitosti poput manastira Vrdnik. Nakon obilaska, možete posetiti Banju Vrujci, udaljenu oko 90 km od Beograda, gde možete uživati u opuštajućem danu u termalnim bazenima i wellness centrima.

2. Divčibare

Divčibare je planinski region u okviru planine Maljen udaljen oko 100 km od Beograda, poznat po svojoj prirodnoj lepoti, čistom vazduhu i brojnim stazama za planinarenje. Ovo je idealna destinacija za ljubitelje prirode i aktivnog odmora.

3. Oplenac i Topola

Oplenac i Topola su poznati po svojim vinogradima, vinarijama i istorijskim znamenitostima poput crkve svetog Đorđa i mauzoleja Karađorđevića. Ovo je odlična destinacija za one koji žele da istraže bogatu istoriju i kulturu Srbije.

Zašto iznajmiti vozilo sa vozačem: Putovanje do Oplenca i Topole omogućava vam da se opustite i uživate u vinskoj degustaciji bez brige o vožnji kući.

4. Golubac i Nacionalni park Đerdap

Golubac je poznat po svojoj impresivnoj srednjovekovnoj tvrđavi smeštenoj na obali Dunava. Odavde možete nastaviti putovanje do Nacionalnog parka Đerdap, gde možete istražiti prelepe pejzaže, reke i arheološke lokalitete.

Zašto iznajmiti vozilo sa vozačem: Put do Golupca i Nacionalnog parka Đerdap može biti zahtevan, pa iznajmljivanje vozila sa vozačem omogućava udobno putovanje uz stručno vođstvo.

Naravno ima još mnogo drugih zanimljivih mesta koja su blizu Beograda a još više onih koji su nešto dalje. Ali o tome nekom sledećom prilikom. Uživajte u vikendu!

foto: Pexels