Izlet u Jagodinu, dobar izbor

Ah ta Jagodina, Jagodna ili nekada zvana Svetozarevo, grad u koji se rado odlazi na izlet. Grad Pomoravskog okruga ima dosta toga da ponudi za one koji žele iskoristiti dan na drugačiji način. Mi sa Moj Vikend portala smo to upravo ostvarili, osmislili smo jedan topli februarski dan i krenuli na izlet.

Po dolasku smo se najpre uputili ka Vivo šoping parku. U ovom delu grada je živo, a ne brinite za parking. Pored kupovine, gde ima za svakoga po nešto, možete sesti u obližnji kafe restoran i uživati u svom omiljenom piću. Pravi izbor za porodice sa decom, jer se u središnjem delu nalazi mini igralište sa toboganima i ljuljaškama. Preko puta se prostire sportski kompleks, gradski bazen, karting, skejt i akva park koji podsećamo je odličan u sezoni. U februaru, ipak nakon šopinga preporuka je da vidite Muzej voštanih figura. Muzej se brzo obiđe, ali utisci ostaju kao i fotografije za uspomenu.

Kako je dan bio sunčan u ovo doba godine, odlučili smo da nikako ne propustimo posetu Zoo vrtu. Karte se kupuju na samom ulazu, ali je moguće uz narukvicu izaći i ponovo se vratiti. Sa zaštitnim likom tigra, Zoo vrt u Jagodini se može reće da je prava turistička ponuda grada, ima čak  i sopstveni web sajt uz virtualnu turu na adresi www.zoovrtjagodina.rs Naravno da je uživo najlepše pozdraviti životinje i prošetati tim uređenim stazama sa zelenilom okolo. Prema zvaničnim informacijama u vrtu se nalazi preko 80 različitih životinjskih vrsta. Zoo vrt se zove Tigar, a tu je i prava atrakcija – žirafa Jovanča 🙂 Pogledajte naše fotografije u nastavku.

Posle Zoo vrta se dobro i ogladni, tako da smo imali već rezervaciju u restoranu Konak koji se nalazi na vidikovcu – Đurđevo brdo. Koristili smo još malo vremena do ručka da prošetamo gradskim parkom i vidimo veštački vodopad u Aračlijskom potoku. Ovde je uvek lepo prošetati, leti postoje i dešavanja na sceni za nastupe, ali mi nastavljamo putem pored i kolima stižemo do Konaka. Pomenuti restoran je u etno stilu. Ima i smeštaj u okviru etno domaćinstva, igralište za najmlađe goste takođe. Lokalitet je poseban zbog pogleda koji se sa te tačke prostire na ceo grad, tako da smo imali sreće da zauzmemo i mesto do prozora. U restoranu je često puno za vreme ručka tako da predlažemo da rezervišete pre dolaska. Veliki je izbor domaćih jela, a i cene su pristupačne.

Pre povratka, kroz grad možete još posetiti ”Staru crkvu”, Muzej naivne umetnosti i zavičaja.