Otvorene kapije ovogodišnjeg izdanja Arsenal festa

Juče 28.06.2023. su otvorene kapije ovogodišnjeg izdanja Arsenal festa. Vreme je da i ovog leta zajedno napravimo nove nezaboravne uspomene. Četiri dana nezaboravnog programa, kvalitetnih muzičara i najbolje publike.

Arsenal fest se održava svakog juna, u Kragujevcu, srcu Šumadije, nekadašnjoj prestonici Srbije. Za samo nekoliko godina, festival se nametnuo kao jedan od najzanimljivijih, najrelevantnijih i najperspektivnijih letnjih festivala na otvorenom u Srbiji, ex-YU i ovom delu Evrope koji je ove godine pod sloganom “Arsenal fest – Novi svet”. Festival će trajati četiri dana i to od 28. juna do 1. jula. Nastupi će biti tradicionalno održani na lokaciji Knežev Arsenal, Trg Topolivaca 4 u Kragujevcu, na tri scene: Main Stage, Garden Stage i Explosive Stage. Selekcija ove godine će biti bogata sa inostranim muzičarima kao što su slavni britanski hard rokeri The Cult, američki rok bend Clutch, Parov Stelar, ruski pop rok Shortparis, špansko-britanski duo Reyko, nezavisni američki rok sastav Built to Spill, grčki rok bend Koza Mostra.Festival je otvoren koncertom hrvatske pop-rok grupe Parni valjak, na sceni Kneževog arsenala na Main stage-u. Bend Parni valjak sa novim frontmenom – pevačem Igorom Drvenkarom, prvi put u Srbiji se  predstavio u ovoj postavi. Na naše iznenađenje, odlično urađen posao. Pored Parnog valjka na Main stage-u je  nastupila i slovenačka atrakcija Joker Out, koju je publika gledala na ovogodišnjem izdanju Beer festa, a poznati su i na učešću Evrovizije 2023 u Liverpulu sa pesmom “Carpe Diem”. Pun pogodak – prosto su neodoljivi.  Pančevački levoruki duo “Buč Kesidi” kao i uvek, na visini zadatka. Momci prosto znaju svoj posao. Prvo veče na glavnoj bini je zatvorio muzičar Đorđe. 

Na Garden stage-u su nastupili alternativni domaći rok bendovi Kanda Kodža i Nebojša (KKN), Keni nije mrtav, hrvatski nezavisni pop Porto Morto, reperka Sajsi MC, kao i Gazda Paja, Crna lista, Fraktal, Teya Dora.
Jedno veoma uzbudljivo veče, obojeno raznim bojama  muzike…

Veceras nastavak…
Ko je propustio nastup makedonskog virtouza Vlatka Stefanovskog na Đačkom trgu pre neko veče, ima priliku da drugo veče  započne na najbolji mogući način…