Tri najbolje vikend destinacije u Srbiji po oceni turista

Naša prelepa zemlja ima dosta toga da ponudi, počev od netaknute prirode i uživanja u čistom vazduhu, pa sve do urbanog života punog dešavanja i neprekidnih atrakcija. Svako može pronaći mesto za sebe i odlučiti da prvu sledeću priliku provede u obilasku najrazličitijih kutaka Srbije. Zato smatramo da su idealne one lokacije kojima je dovoljan jedan vikend da vam prikažu svoju posebnost i ostave vas bez teksta, a da opet poželite da se vratite i otkrijete sve ono što niste uspeli iz prvog puta. Upravo smo zato mi tu, da vam pomognemo da se odlučite i da vam predstavimo tri vikend destinacije za koje turisti smatraju da su idealne i vredne vašeg vremena.

Doživite nove visine – posetite Kopaonik

Kopaonik se iskristalisao kao pravi simbol naše zemlje. Ova planina je mesto okupljanja mnogobrojnih turista iz najrazličitijih delova sveta. Stoga, poseta ovom planinskom masivu je doživljaj koji će vam ostati u lepom sećanju i odlična prilika da steknete nova interesantna poznanstva. Posebno preporučujemo odlazak u prazničnim i zimskim periodima jer upravo tada možete otkriti sve pogodnosti ove planine. U ovom periodu se pogotovo ističu prelepi pejzaži koji bivaju ukrašeni snežnim prekrivačem i nesagledivom prirodom. Isto tako, zimske čarolije ovde dobijaju potpuno novi smisao. Tako da ukoliko planirate porodično putovanje, deca će se posebno oduševiti ovim izborom. Skijanje i sankanje su pogodnosti za ljubitelje zime, a grudvanje je svakako aktivnost u kojoj svako dete uživa. Sa druge strane, Kopaonik ima jos dosta toga da ponudi, a posebna je prednost što postoji bezbroj lokacija za koje možete posvetiti i ceo dan za obilazak i avanturističko istraživanje. Tu pre svega mislimo na Đorov most, spomenik Nebeske stolice, Pančićev mauzolej i svetilište Metođe, a deca će moći da višak slobodnog vremena provedu u zabavnom parku.

Smeštaj na Kopaoniku

Ukoliko se odlučite da neki od svojih vikenda provedete na Kopaoniku, nećete pogrešiti. U ovom nacionalnom parku ćete moći da uživate u izvrsnoj domaćoj kuhinji i lokalnim specijalitetima, gostoprimstvu po kojem su specifični ovi krajevi, kao i u nezaboravnim avanturama. Kako bismo vam olakšali organizaciju puta, mi smo za vas spremili odličan izbor smeštaja na Kopaoniku i verujemo da ćete pronaći idealno mesto za vas, ma koliko god dana i u kom god periodu odlučili da posetite ovu planinu.

Odlazak u svetsku prestonicu kulture – Novi Sad

Ono što svi znamo jeste da je Novi Sad drugi grad po veličini u našoj zemlji, ali sem toga je izuzetno uticajan, pogotovo kulturološki. Svako ko je makar jednom posetio srpsku Atinu pričaće vam o posebnosti ovog grada. Ona se ogleda u duhu samog grada, energiji stanovnika, lepoti, raznovrsnosti i svojevrsnoj opuštenosti koje krase ovaj lepi grad. Uz sve to, sam novosadski trg može da se poredi sa najlepšim svetskim trgovima. Takođe, na desnoj obali Dunava se nalazi Petrovaradinska tvrđava, koja je jedan od najposećenijih lokaliteta u ovom gradu, a ovde možete uživati u mnogobrojnim ugostiteljskim objektima, očaravajućoj panorami na Dugin most, ali i levu obalu Dunava i jednostavno opuštanje i udisanje duha ovog grada. Sa druge strane, još jedan način da uživate u prelepom Dunavu jeste poseta gradskoj plaži, Štrandu. Ovo je jedna od najvećih i najlepših, a svakako je najpoznatija gradska plaža koju krase mnogobrojne manifestacije, pogotovo u letnjem periodu. Sve u svemu, u ovom gradu možete posetiti neku od brojnih predstava, koncerata ili jednostavno šetati ulicama ovog mističnog grada koji će vas očarati.

Petrovaradin fortress

Smeštaj u Novom Sadu

Novi Sad ima dosta toga da ponudi, bilo da se odlučite na jednodnevnu ili dužu posetu. Zasigurno ćete želeti da se vratite i da ostanete što duže, jer upravo je energija ovog grada ono što vas privlači. Stoga, kako biste lakše organizovali svoje vreme i našli podjednako dobar a jeftiniji smeštaj, preporučujemo vam da istražite stan na dan Novi Sad gde možete rezervisati svoj apartman. Ovde postoji šarenolik spektar najrazličitijih smeštaja i možete pronaći ono što je idealno za vas.

Osetite magičnu i revitalističku energiju – Vrnjačka banja

Vrnjačka banja je pravi simbol Centralne Srbije. Ovo mesto je daleko poznato po svojim lekovitim sposobnostima. Stoga će ova poseta biti odlično iskustvo koje će blagonaklono uticati kako na vaše telo, tako i unutrašnji mir. Nakon ove posete osećaćete se lagodnije u svojim svakodnevnim obavezama koje vam sleduju. Uz celokupno iskustvo se pridružuju i welness centri sa svojim doktorima koji su vam na usluzi svakodnevno, a slobodno vreme možete provesti u šetnji prelepom prirodom koja okružuje ovo mesto, a iznimno smiruje, pogotovo u večernjim satima. Deca će uživati parkovima i prirodi, kao i u zabavnim centrima koji sadrže mnoge aktivnosti. Takođe, ukoliko dođete na ceo vikend, moći ćete da obiđete Goč koji je u blizini i svoj odmor ćete upotpuniti planinskom idilom. Turisti ostaju oduševljeni celokupnim doživljajem u ovoj banji i svaka preporuka sa njihove strane služi kao dodatan podstrek da lično doživite sve što ovo mesto može da vam ponudi.

Ornamental Garden, Plant, Season, Serbia, Summer

Ovo su destinacije za koje naši turisti smatraju da su savršene za vikend odmor, a nama ne ostaje ništa drugo nego da se sa njima složimo i vas posavetujemo da što pre odlučite da provede svoje slobodno vreme u nekoj od ovih lokacija. Svakako, za koju god se destinaciju odlučili, znamo da nećete pogrešiti jer naša zemlja ima dosta toga da ponudi i ostaće vam u lepom sećanju.