TITOV BUNKER – KONjIC – SARAJEVO

JEDNODNEVNI IZLET 15.05.2021. GODINE (SUBOTA)

TITOV BUNKER U KONjICU – sklonište, tajna čuvana godinama, najveća vojna tajna Jugoslavije. Mali podzemni grad za 350 generala i značajnih političara Jugoslavije. Radni kabinet i spavaća soba Tita i Jovanke, kancelarije, kongresne sale, spavaće sobe, kuhinje…ukupno oko 100 prostorija, zaista fascinantno.
Razgledanje bunkera u konjicu sa lokalnim vodičem (2 sata).

KONjIC – jedan od najlepših gradova u Bosni i Hercegovini. Konjic je biser BiH zbog bogate prirode koja ga okružuje. Reka Neretva, tirkiz plava, teče kroz grad. Kameni most sa šest lukova je mesto gde se Hercegovina spaja sa Bosnom. Stari deo grada je veoma lep za šetnju, kao i centar grada. Tu se nalaze brojne znamenitosti kao što su Zavičajni muzej i rodna kuća Zuke Džumhura, brojni kafići, pijaca pored reke.
Razgledanje grada sa lokalnim vodičem.

SARAJEVO – glavni grad BiH i sedište Sarajevskog kantona. Grad je poznat po reci Miljacki i Baščaršiji. Na Baščaršiji se nalaze mnogi restorani-pite, ćevapi, burek, kafa iz fildžana, urmašice, baklave…Sebilj česma, hanovi, kujundžijske radnje, suvenirnice itd. Popijmo tursku kafu na prelepoj Baščaršiji i pojedimo najbolje sarajevske ćevape. Mesto za opuštanje i uživanje.

Olgica Vasilijević
065/9211017, 064/1737942, 034/361 – 065